Isis Pharma Philips Avent Bioderma Nuxe VICHY Walmark Microlife Hartmann

Уринал * Валмарк - 60 капсули

Уринал * Валмарк - 60 капсули
Производител: WALMARK
Описание: Уринал Валмарк * Urinal Walmark
Наличност: В наличност
Цена: 21.00лв.
Крайна цена: 21.00лв.

 Уринал Валмарк * Urinal Walmark 60 капсули

Уринал

Уринал

При инфекция и възпаление на уринарния тракт

  • Подпомага здравословното състояние на пикочните пътища
  • Съдейства за прочистване на уринарния тракт от бактерии

  • Притежава антиоксидантен ефект и намалява увреждащото действие на свободните радикали

Уринал съдържа активната патентована субстанция NutriCranTM, получена от концентриран изсушен сок от плодове на червена боровинка (Vaccinium macrocarpon). Уринал оказва благотворно влияние върху функцията на пикочните пътища. Червената боровинка е богат източник на биофлавоноиди, фенолни съединения и други естествени субстанции с положителен ефект върху човешкото здраве. Активните вещества в червената боровинка потискат прилепването на бактериите, главно E. coli, по стените на пикочния мехур и уретрата. По този начин червената боровинка допринася за прочистване на пикочните пътища от бактерии.

За повече информация посетете продуктовата страница на Уринал - www.urinal.bg

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА УРОИНФЕКЦИИТЕ

Кого засягат уроинфекциите?

 

Инфекциите на пикочните пътища като цистит и уретрит са едни от най-често срещаните инфекциозни заболявания. Епидемиологичните изследвания показват, че всяка втора жена през своя живот е боледувала от уроинфекция. Във възрастта между 20 и 50 години, жените боледуват 50 пъти по-често от уроинфекции в сравнение с мъжете. При жените анатомичните особености създават предпоставки за по-често инфектиране на пикочните пътища с бактерии, които са естествена част от чревната микрофлора.

 

Кои групи жени са най-предразположени?

Особено внимание заслужават уроинфекциите при бременните жени. При тях уголемената матка притиска пикочния мехур и пикочните пътища и създава благоприятни условия за развитие на инфекции. Също така, при голяма част от бременните жени се откриват бактерии в урината дори без наличие на симптоми за инфекция (т.нар. асимптоматична бактериурия). Нелекуваните уроинфекции през бременността са свързани с повишен риск от развитие на пиелонефрит, преждевременно раждане и др.

При жените над 50 години, хормоналните промени, характерни за менопаузата, водят до изменения в урогениталната система, което е предпоставка за чести инфекции на пикочните пътища.

 

Кои са най-честите причини за възникване на уроинфекции?

В 85% от случаите причинител на уроинфекциите е бактерията Escherichia coli (Eшерихия коли). Тази бактерия е част от чревната микрофлора, но при попадане в уринарния тракт тя се прикрепва по стените на пикочните пътища и образува колонии, които предизвикват уроинфекцията. Фактори за възникване на инфекция могат да бъдат: недобра лична хигиена, простуда, приемане на недостатъчно количество течности, задържане на урина в пикочния мехур и др.

 

Защо трябва да се обърне специално внимание на уроинфекциите?

Често след първоначална уроинфекция се появява рецидив  - повторна инфекция. Затова се препоръчва приемане на Уринал, който прочиства пикочните пътища от бактерии и по този начин предотвратява повторната поява на инфекцията. При някои жени се стига и до хронифициране на заболяването – боледуване няколко пъти годишно, което може да има и по-тежки последствия.

 

Как да разпознаем урологичните инфекции и възпаления?

Уроинфекциите са сравнително лесни за диагностициране заради ясните си симптоми:Често уриниране (над 6 пъти дневно) Парене по време на уриниране Бавно, болезнено, трудно уриниране Неотложност за уриниане (спешни позиви за уриниране) Кръв в урината Болка ниско долу в коремната областПри боледуващите от хроничен цистит нуждата от уриниране е почти постоянна, както и болката в долната част на корема.

 

Как се лекуват циститът?

Лечението на цистита е медикаментозно и се назначава от лекар. Обикновено трае между 3 и 7 дни и не е непременно антибиотично. Хроничният цистит изисква прилагане на комплексна терапия. Профилактични мерки за защита на пикочните пътища трябва да се вземат от всички жени, но най-вече от тези, които боледуват от цистит повече от два пъти годишно.

За профилактика на заболяването лекарите препоръчват ежедневно приемане на достатъчно количество течности, както и редовно освобождаване на урината –  поне на три часа. Важно е да се носят топли дрехи, да се избягва притискането на коремната област с колани, тесни дрехи и др.

 

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЧЕРВЕНАТА БОРОВИНКА

За червената боровинка

Червената боровинка е многогодишен нискостеблен храст от семейство Пиренови. Расте в кисели, песъчливи и скалисти райони с умерен климат. Среща се в Европа, Северна Америка и Азия. Плодовете и листата на червената боровинка са добре познати с ценния си състав и лечебните си свойства; притежават противовъзпалително, антимикробно и диуретично действие.

В България се среща видът Vaccinium Vitis-ideae – дребно вечнозелено храстче с изправено стъбло, среща се по каменисти горски поляни и иглолистни гори над 1000 м надморска височина.

Специалната червена боровинка – Vaccinium macrocarpon

Само в североизточната част на Северна Америка се среща видът Vaccinium macrocarpon, чийто плодове са използвани като суровина за получаване на патентованата субстанция NutriCran™, съдържаща се в Уринал. Видът Vaccinium macrocarpon е с признат ефект за профилактика на инфекциите на пикочните пътища, предизвикани от Escherichia coli и други бактерии. Същевременно червената боровинка съкращава продължителността на протичане на уроинфекциите и успокоява свързаните с тях симптоми – болка, парене, често уриниране и др.

Състав

Всяка капсула съдържа:

Изсушен концентриран сок от червена боровинка

  (Vaccinium macrocarpon) 200 mg

 

Продуктът не е подходящ за деца под 3 години и хора с алергия към пчелни продукти.

Дозировка

По 1-2 капсули дневно за поддържане на пикочните пътища в добро здравословно състояние.

При наличие на инфекция да се приемат до 6 капсули дневно (3 пъти х 2 капсули), заедно с антибиотици или други лекарствени средства.

Опаковка

Опаковка Най-често срещана цена в аптека *
30 капсули

13 лв.

60 капсули 21 лв.

 

Напишете ново мнение

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода в полето отдолу:Powered By Expres Computers TM
ОНЛАЙН АПТЕКА - "ДАР" © 2018
Гласувай за мен в BGTop100.com BGtop